Zero Dark Thirty

Genre : History, Thriller, Drama
Director : Kathryn Bigelow
Year : 2012

The Hurt Locker'da ilk senaryosunu yazıp işi Bigelow'a bırakan Mark Boal, Zero Dark Thirty'de de başarılı kadın yönetmenle çalışmaya devam ediyor. Kathryn Bigelow ise her ne kadar drama gibi dursa da son dönemli çatışma dolu filmlerine devam ediyor.

Filmin ilk 45 dakikası geri kalanıyla bir uyumsuzluk içerisindeydi. İlk kısımlarda yalnızca torture görüntüleri ve tabii Maya'nın mayalanması gerçekleşti. Devamındaki ''manhunt'' section'ı ise filmin asıl heyecan dolu tarafıydı. 


Zero Dark Thirty, Amerika'daki terörist saldırılar sonrası moda haline gelen ve Afganistan'da, Irak'ta ya da diğer Müslüman ülkerinde geçen sayısız filmlerden bir tanesi ve ne yazık ki diğer örneklerine nazaran öne çıkan tek yanı müthiş patlama efektleri. Hayatımda hiçbir filmde bu filmdeki kadar gerçekçi patlamalar duymadım, görmedim. Filmi modern bir salonda ya da iyi ses sistemine sahip bir blu-ray okuyucuda izleme fırsatı bulursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Bigelow'un close-up'ları ve hareketli kamerasıyla, sound departmanının ''hoşa giden bomba sesleri''yle Usame Bin Ladin'in avlanması.

* Casting, Acting : 7
* Script : 6.5
* Directing, Aura : 8
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 7


                               7.1