A Nightmare on Elm Street 6 - Freddy's Dead : The Final Nightmare

Genre : Horror, Thriller
Director : Rachel Talalay
Year : 1991

Birçok şey denenmesine rağmen bir türlü yok edilemeyen Krueger'ın bu seferki macerası ailesi ve geçmişini de bizlere yansıtıyor.

Freddy'nin rüyalar aleminde kaldığı süre boyunca senaryonun ayakları yere daha sağlam basıyordu. Farklı karakter özelliklerine sahip (sağır ve stoner) iki gençle Freddy'nin sergilediği sahneler son derece yaratıcı ve keyifliydi Filmi önemli yerlere taşıyan isimlerden sonra gelenler ise zayıftı. Kincaid ve Alice'in abisinden sonra bir kez daha dövüşçü bir karakterin cast'ta yer alması gerçekten bıkkınlık verici. Maggie gözlüğü takmadan önce gayet iyi giden ''son kabus'' gözlüğün takılmasından sonra benim için gerçekten bir kabusa dönüştü.

Ending credits esnasında şu ana kadar çekilmiş tüm Nightmare on Elm Street filmlerinden kareler sunulması bir çırpıda geçmişte yaşananları ve çoğu önemli sahneyi hatırlamanızı sağlıyor.

Wes Craven'ın seriye tekrar el attığı filmi ayrı tutarsak Robert Shaye'in prodüktör olduğu 6 filmden oluşan orijinal serinin bu son filmi A Nightmare on Elm Street fan'ları için hoş bir deneyim. Ancak öyle kötü bir finale sahip ki her şeyin bu şekilde son bulmaması gayet doğal.

* Casting, Acting : 5
* Script : 4.5
* Directing, Aura : 4.5
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 5


                              5.0