A Nightmare on Elm Street 4 - The Dream Master

Genre : Horror
Director : Renny Harlin
Year : 1988

Patricia Arquette'le anlaşma sağlanamamasından dolayı Kristen rolüne saçları ona, etli suratı Banu Alkan'a benzeyen bir bayan recast edilmiş. İlk 4 filmdeki cast'lara bakıldığında, The Dream Master'daki Alice, Freddy'nin karşına koyulabilecek en uygun kişi. Bu ''rol''ü üstlenmek için tüm fiziksel özelliklere sahip.

Composer'ın elinden çıkan kısımlar atmosfere uygun olsa da Dramarama dışındaki soundtrack seçimleri fazlasıyla kel alakaydı. Film boyunca kırmızı ışığın Freddy Krueger'la özdeştirilmesi ve özellikle aynalı sahnedeki efektler dikkat çekiciydi. Senaryo açısından da en iyi setup'a sahip sequel buydu. Başından sonuna kadar zincirini koparmış bir katili vermek yerine önce filmi Freddy'siz de izlenebilir hale getirmek ve filmi, bunu sağlayacak bir altyapı üstüne inşa etme düşüncesi çok doğruydu. Ayrıca vücut geliştirme takıntılı kızın öldüğü sahne A Nightmare on Elm Street franchise'ının en iyi ölümlerinden bir tanesi.

Serinin en sadık filmi olma özelliği taşıyan The Dream Master orijinal film ve düşünceyle uyuşmayan hiçbir aykırılık içermiyor. İyi yönleri bu kadar fazla olmasına rağmen uzun serilerdeki genel sorunlardan biri olan ''her şeyin tahmin edilebilir olması'' filmin tek kötü yönü.

* Casting, Acting : 6.5
* Script : 5.5
* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 6.5
* Naked Eye : 6.5


                             6.4