Silver Linings Playbook

Genre : Comedy, Romance, Drama
Director : David O. Russell
Year : 2012

Rom-com dediğin böyle olur dedirttiği için tüm ekibin tuttuğu altın olsun. 


Bradley Cooper vasat, Oscar adayı olan Jacki Weaver vasatın da altında performans sergiledi. Anne rolünde Estelle Harris'in gençliği görebilseydik Silver Linings Playbook Oscar heykelciklerinden 2 tane daha alırdı. Robert De Niro ucuz komediler yerine bu tarz yeni akım romantik komedilere yönelirse kalitesini bizlere sürekli hatırlatmaya devam edebilir. Eski günlerini anımsatan bir performans sergilemiş.

Ayrı parantezler ve hatta ayrı paragraflar açılması gereken isim Jennifer Lawrence ise filmde her şeyin önündeydi. Genç yaşına rağmen yaptıklarıyla tüm dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Silver Linings Playbook'un iyi bir film olmasında, izleyicinin ekrana çakılıp kalmasındaki en büyük neden gene o oldu.

Kaçan ve kovalayan değişse de film 500 days of Summer aroması taşıyor. Marc Webb'in büyük katkısıyla 500 days of Summer bundan daha iyi bir film olup daha üstün bir romantizm içerse de SLP'deki mizah da 500 days of Summer'da yoktu. İkisinin de ortak noktası dağları delip, 5000 kişiyi öldüren aşıklar içermemesi. İkisinin de ortak noktası yemeğe çıkmadan önce eve gelen bir faturayı yatırmak, bir çorabın kaçabileceğini ve kadınların bunu gizleyebileceğini göstermekti. İkisinin de ortak noktası sevenin sevdiği yanında olmadan haftalarca hayattan kopabileceğini ve sevdiğini görünce her ne kadar ona aşık olsa da ana avrat düz gidebileceğini söylemekti. İkisinin de ortak noktası 100 yıldır bize sunulan Romeo ve Juliet benzerlerine ''Hayır, gerçek hayat öyle değil. İşte böyle!'' demekti.

Gerçekçi bir romantizm, zeki espriler ve tabii Jennifer Lawrence.

* Casting, Acting : 8
* Script : 7
* Directing, Aura : 7.5
* Ease of Viewing : 8.5
* Naked Eye : 7.5


                              7.7