Jaws 2

Genre : Horror, Thriller
Director : Jeannot Szwarc
Year : 1978

Bu ilk sequel'da Roy Scheider hariç kayda değer hiçbir şey yok. Spielberg'ün yarattığı inanılmaz gerilim bir saniye bile hissedilemiyor. Bu kadar para harcanmasına rağmen bu kadar kötü bir köpekbalığı tasarlamaları büyük bir eksi. Zaten günden güne yazılmış gibi bir script, hepsi birbirine benzeyen 10-15 aptal çocuk ve sadece düz hareket edebilen, herhangi bir esnekliği olmayan bir köpekbalığı şeklinde bir üçlüyle yola koyulunca iyi bir film elde etmeniz de imkansız. O kadar ki neredeyse etiketi üstünde kalmış kıyafetler gibiydi bu bahsettiğim maket. Hatta eskiden Mc Donald's'ın verdiği çocuk menüsü oyuncakları bile daha gerçekçiydi bundan. Ama ilk filme oranla daha hırçın gördüm kendisini. Artık insan, tekne, sandal gibi şeyler değil helikopter, uçak gibi şeylerle beslenir olmuş.

Filmin Roy Scheider dışında bir ikinci artısı ise sık sık tekrara düşmesiydi. Yani film o kadar kötüydü ki ilkine benzetmeye çalışmaları belki de ilk defa bir devam filminin en iyi özelliği olarak tarihe geçmiştir.

Neresinden bakarsanız bakın elinizde kalan Jaws 2'den yalnızca denizde, okyanusta değil evinizde, koltuğunuzda da korunun. Hiçbir set-up ve karakter gelişimi olmadan, 1.5 saatlik filmin yüzde 97'sinde eli bıçaklı katil gibi sağa sola saldıran bir köpekbalığının hikayesi.

* Casting, Acting : 3.5
* Script : 2.5
* Directing, Aura : 2
* Ease of Viewing : 2.5
* Naked Eye : 3


                                                             2.7