For a Few Dollars More

Genre : Western
Director : Sergio Leone
Year : 1965

Prodüksiyon değeri ve Sergio Leone'nin yeteneği müthiş bir ivme kazanmış. Leone'nin bu kadar bir kısa sürede ne yaptığını bilen, kendi tarzını yaratmaya çalışan bir adama dönüşmesi ve sizin bu tüm gelişimlere tanık olmanız sinema tarihi açısından çok önemli. Ennio Morricone de tıpkı diğerleri gibi ilk filmde kendi ismini kullanmamıştı. İlk filme göre daha da ön plana çıkan müzikler, günümüzde sinemanın en iyi composer'larından biri olarak gösterilen Morricone'nin doğuşunu simgeliyor.

Dollars Trilogy boyunca değişmeyen tek şey olan Eastwood'un canlandırdığı karakter bu filmde iyice oturup, sağlamlaşmış. İlk filmde senaryo yüzünden bazı çocukça aksiyonlar içine giren Eastwood, bu sefer çok daha ağırdı. Lee Van Cleef ile muhteşem bir ikiliye dönüşmelerinin yanı sıra A Fistful of Dollars'da Ramon Rojo karakteriyle tanıdığımız Indio'nun yine kötü adam olarak karşımızda olması süper bir üçgen oluşmasını sağlamış. Film boyunca kafama takılan şey ise Indio'nun neden maskara kullandığıydı. İki maskülen adam sonrası ekrana gelen kıvrık kirpikli feminen adam beni biraz rahatsız etti. Leone'nin ifadelere yer veren tarzının iyice oturması dolayısıyla yaptığı close-up'lar yüzünden ekranda sürekli gözleri kadın, geri kalanı erkek bir karakter gördüm.

Geçimini bounty hunter olarak sağlayan Eastwood büyük ödülün peşinde... Ama hikayede bu sefer en az kendisi kadar yetenekli Albay da var. QT'nin yapmaya çalıştıklarını görünce Leone'nin ne kadar yetenekli olduğunu kavrayabileceğiniz bir film. Düşük bütçesine rağmen western dediğin böyle olur.

* Casting, Acting : 8
* Script : 8
* Directing, Aura : 9.5
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 8.5


                              8.4