Room in Rome

Genre : Drama, Romance
Director : Julio Medem
Year : 2010

Woody'nin filmi To Rome with Love ile karıştırmam sonucu izlemeye koyulduğum Room in Rome'dan vazgeçmek üzereydim ki Julio Medem ismi ekranda belirdi. Böyle olunca da devam etme kararı aldım. Tek ortamda geçen filmleri kadın-erkek olarak bile işlemek bir hayli zorken bunu iki kadın arasındaki version'unu yansıtmak Julio Medem'in zor bir işe, bilinçli bir şekilde giriştiğinin bir göstergesi. Ve tabii belli ki gene dikkat çekici bir film yapmak istemiş.

Bu farklı film için modern zamanların Before Sunrise'ı denebilir. Sinemada çıplaklık ile herhangi bir sorunu olmayan, farklı cinsel tercihlere sahip ya da yalnızca Rus kadınlarına aşık olan belli kitleler tarafından sevilebilir.

Senaryoyu da yazan Medem'in diyaloglar için yardım aldığı gözüküyor. Anlatılmak isteneneni kelime oyunlarına başvurarak bağlantılı bir şekilde sunmaya çalışan filmin diyaloglarında buna rağmen sorunlar mevcuttu. Filmin açılışı ve ilk sekans çok kuvvetliydi. Zaten tartışmasız en güçlü tarafı sinematografisiydi. Bu güzel kareler ve rönesans bağlantıları olmasa filmi izlemek ve dayanabilmek mümkün olmazdı.

Sürekli çalan Loving Strangers adlı parça eğliğinde biri İspanyol diğeri Rus iki kadının bir Roma otelinde geçirdikleri gece.

* Casting, Acting : 5
* Script : 5
* Directing, Aura : 7.5
* Ease of Viewing : 6.5
* Naked Eye : 6


                              6.0