Casa de mi Padre

Genre : Comedy, Western
Director : Matt Piedmont
Year : 2012

Yönetmen koltuğunda oturan Matt Piedmont, geçmişte kalan Western furyasını ve gene geçmişte ''kalması gereken'' Brezilya dizilerini birleştirip absürt bir film ortaya çıkarmaya çalışmış.

Garcia Bernal'in filmde rol alması kabul edilebilecek bir durumken (bir Hispanic) Will Ferrell'ın projeye evet demesi uzun bir tartışma konusu olabilir. 


8. dakika civarında filmde neler olacağı baştan sona ortaya çıktı. Ve ne yazıktır ki sırayla hepsi gerçekleşti. 15 dakikada anlatılacak hikayeyi 85 dakikaya yaymaya hiç gerek yoktu. Elinde bu kadar kötü bir senaryoyla yola çıkan ekibin Will Ferrell'ı İspanyolca konuşulan bir film için ikna etmesi de az önce bahsettiğim tartışma konusu nedenidir. Çoğu sahnenin yapmacık, kötü hazırlanmış setlerde çekildiği belli oluyordu. Yeşil perdeli sahneler felaket, film boyunca Heinz ketçaplı kanlar ve vurulma efektleri berbattı.

Sondaki sigara sahnesi hariç bir kere bile gülemedim. Casa de mi Padre Will Ferrell'ın kara lekesi. Yönetmenin film içinde yaptığı saçmalıklara değinmeyeceğim bile. Herhalde arkadaşları çok sempatik buluyor bu hiç uzun metraj girişmemesi gereken yaşlı kurtu.

* Casting, Acting : 4
* Script : 2.5
* Directing, Aura : 1.5
* Ease of Viewing : 2.5
* Naked Eye : 2.5


                              2.6