A Fantastic Fear of Everything

Genre : Comedy, Horror
Director : Chris Hopewell, Crispian Mills
Year : 2012

Ne bir korku ne de bir komedi, bu bir dolandırıcılık filmi. Dolandırılan herhangi bir başrol, yanrol ya da extra değil. Dolandırılan bu filme para ödeyip salona gidenler. Dolandırılanlar DVD ya da Bluray'ini alıp şu filme para ödeyenler. Sınırlı internetinin bir miktarını bu filme harcayarak bu filmi download edenler. Hatta dolandırılanlar arkadaşından filmi ödünç alıp filmi izlemek için elektrik harcayanlar. Bu kişiler para dışında hayatlarından da 1.5 saat yitirdiler. Bu basbaya bir hırsızlık filmidir. Bu basbaya crime genre'sına uygundur. Simon Pegg'i kapanın ortasına koyup ona yaklaşan herkesin kafasını koparmak amacında olan prodüktörlerin, 7 yaşından gün almış bir senaristin projesidir bu.

Ele yapışan bıçağı ilk gördüğüm sahne koskoca filmin tek güzel anıydı ki yanlış hatırlamıyorsam American Pie'da bunun çok daha komiği sahnelenmişti. Devamı ise yaklaşık 75 dakika boyunca çamaşır makinesi muhabbeti içeriyor. 


Neredeyse Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü? filmindeki kadar kötü bir sound department sayesinde efekt ve müzikler 5 dB, konuşmalar ise -5dB şeklinde işitiliyor. Bu durum, diyalogları rahat duyamamanıza ve sürekli tekrar eden saçmasapan ani ses artışlarından rahatsız olmanıza yol açıyor. 

Aralarında hiçbir uyum bulunmayan çiftten şipşak bir aşk hikayesi de yaratılarak anlamsızca başlayan film yine anlamsızca son buluyor. Keşke tagline'ı ''Sınavsız Giriş İmkanı!'' olsaymış çünkü bu filme gülmek de sabır göstermek de özel yetenekler gerektiriyor.

* Casting, Acting : 4
* Script : 1.5
* Directing, Aura : 4.5
* Ease of Viewing : 2
* Naked Eye : 2


                               2.8