Young Adult

Genre : Comedy, Drama
Director : Jason Reitman
Year : 2011


Hikaye, büyük şehirde yaşayan ve gençlere yönelik kitaplar yazan Charlize Theron'un, eski erkek arkadaşının bebek sahibi olma haberine hırslanıp, nefret ettiği kasabaya geri dönmesiyle başlıyor.

Daha genç bir karakteri canlandırsa da bir zamanlar dünyanın en güzel kadını olarak gösterilen Charlize Theron'un 40'ına merdiven dayadığı artık fark ediliyor. Güzelliğini kaybetmeye başlasa da oyunculuğuyla her daim ekranlarda olmaya devam edecektir. Filmde  85 dakika boyunca kendisine ayak uyduran bir destekçi bulamayan Theron, tek kişilik iyi bir performans sergileyip elinden geleni yapmış. Senarist Diablo Cody, Megan Fox aroması içeren kötü denemesinden sonra Juno ruhuna geri dönmüş. Filmde her şey gerçekçi ve akla yatkındı. Yeni kuşağın yetenekli yönetmenlerinden biri olan Reitman'ın önceki filmlerine kattığı artıları bu sefer  gözlemliyemedim.

Young Adult için kötü film demek haksızlık ama Cody-Theron-Reitman gibi bir üçlüden bundan çok daha iyisini beklerdim. Yakın dönemde Silver Linings Playbook gibi bir film çekilmişken Young Adult'ın ağır siklette yer alması mümkün değil. Indie ruhu taşıyan orta siklet bir drama.

* Casting, Acting : 6.5
* Script : 7
* Directing, Aura : 6.5
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 5.5


                              6.3