Battle for The Planet of the Apes

Genre : Sci-Fi, Action
Director : J. Lee Thompson
Year : 1973

Arthur P. Jacobs'un son kez producer olduğu 5 filmlik bu orijinal seri sona ererken Planet of the Apes'in hakları bu filmden sonra Fox'a satıldı. Yapılan diziler ya da animasyonlar seriye dahil edilmemelidir.

Şempanzelerin, orangutanların ve gorilllerin yanısıra deforme olmuş insanlar ve deforme olmamış köle insanların oluşturduğu bu farklı küme grupları, serinin sci-fi'den çıkıp bir fantasy'e dönüşmesini sağlıyor. Tıpkı Star Wars'ta olduğu gibi şu anda başta olan şempanzeler ilerleyen yıllarda (serinin önceki filmlerinde) yerlerini genelde yaşlı ve bilge olan orangutanlara bırakacaklar.

Conquest of The Planet of the Apes'i; karanlık sokaklar, baskınlar ve yangınlardan dolayıdır ki Escape from L.A.'e benzetmiştim. Bu filmde, Carpenter'ın Escape from L.A. ruhunun kaybolması beni sevindirdi. Daha çok Middle Earth ruhu barındıran bir film. Uzay, çöl ya da uzay gemisi gibi şeyler de yok. Birlikte yaşamaya çalışan farklı ırk ve türlerin inşaa ettikleri bir köy, yeşil araziler ve uzun süreden sonra ilk defa farklı karakter gelişimleri mevcut.

İlk filmde 5, ikinci filmde 3, üçüncü filmde 2.5, dördüncü filmde 2 milyon dolar olan bütçe bu filmde 1.5 milyon dolara kadar düşüyor. Bütçeyi anladıktan sonra neden tank yerine otobüsle, neden 2.000 kelle içeren savaşlar yerine 20 kişilik savaşlara yer verildiğini de anlayabilirsiniz.

Kapanış filmi olan Battle for The Planet of the Apes tam olarak tatmin etmese de ağızda hoş bir tat bırakıyor.

* Casting, Acting : 5
* Script : 5.5
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 5.5


                               5.4