House on the Edge of the Park

Genre : Horror, Thriller
Director : Ruggero Deodato
Year : 1980

Fiziksel açıdan hiçbir problemi olmayan cast'ta rol yapmayı becerebilen tek insan Jean Seberg benzeri kızımız olunca korku dolu geçmesi gereken film, beklenilen gerilim yerine birkaç gülümseme veriyor. Ruggero Deodato imkanlar dahilinde belki elinden gelenin en iyisini yapmış ancak The House on the Edge of the Park yalnızca güzel vakit geçirmenizi sağlayan, korku ya da gerilimle alakası olmayan bir film.

Muhtelemen Haneke'nin ilham kaynağı olan hikayemiz Avusturyalı yönetmenin Funny Games'ini andırıyor. Aynı dönemde çekilen benzerleriyle kıyaslanırsa Wes Craven'ın The Last House on the Left'inden daha iyi ancak I Spit on your Grave'den çok daha kötü bir film. Bu noktada elbette filmden ne beklediğiniz önemli rol oynuyor. Biraz daha sıradışı, herkese yönelik olmayan ve psikolojinizi etkileyecek bir şey istiyorsanız I Spit on your Grave'i tercih etmelisiniz. 3-5 meme göreyim, kafam rahat film izliyeyim diyorsanız ise bu filmi tercih edebilirsiniz. Olayları I Spit on your Grave'deki gibi içselleştirmenin mümkün olmaması filmin en büyük eksisi. Ben, herkesin ettiğini bulduğu bir dünyada yaşananlar hak edilenden fazla da olsa üzülemiyorum.

İyi bir kadronun elinden çıkarsa çok daha başarılı olabilecek film, ramake olmayı hak etse de bu haliyle sınıfı geçemez.

* Casting, Acting : 2.5
* Script : 5.5
* Directing, Aura : 4.5
* Ease of Viewing : 6.5
* Naked Eye : 4.5


                              4.7