Môjû

Genre : Drama, Horror
Director : Yasuzô Masumura
Year : 1969

Kör bir heykeltıraşın obsesyon haline getirdiği genç ve güzel bir modeli kaçırmasıyla başlayan hikaye devamında tüm karakterlerin normal dışı özelliklerini bizlere sunuyor. 


Türsüz film iyi filmdir. Uzak Doğu Sineması'nın farklı örneklerinden biri olan Blind Beast de herhangi bir genre'ya dahil edilmesi zor olan bir film. En uygunu japonların kullandığı tabirle ''pinku eiga''.

Müzik kullanımları yerinde, sanat yönetiminin dekorları ise ilgi çekiciyidi. Sürreal bir dünyaya yolculuk etmeniz sağlanmış. Ancak bu film daha iyi bir sinematografi ile unutulmaz bir film haline getirebilirdi. Edogawa Rampo'nun öyküsünden yola çıkan farklı işlerin adamı Masumura, Japonlar'ın dünyaya farklı açılardan bakabilmesi, fantezi ve arzularda üst sınırları zorlamaları ve sürekli yeni denemelerde bulunmalarının önemli örneklerini beyaz perdeye taşımaya devam etmiş.

Spoiler'a yol açmaması için filmdeki sendromlardan, cinsel güdülerden ve tercihlerden bahsedilmemeli. Blind Beast, belirli bir kısımı konu eden ve yine belirli bir kısma yönelik toplumsal doğruları büyük bir balyozla un ufak eden bir film.

* Casting, Acting : 7
* Script : 8.5
* Directing, Aura : 8
* Ease of Viewing : 7.5
* Naked Eye : 8


                               7.8