American Psycho

Genre : Dark Comedy
Director : Mary Harron
Year : 2000

Sanılanın aksine filmin en kötü özelliği Christian Bale'in performansı. Yer yer Jim Carrey'i izliyormuşum hissine kapıldım. Bale, zaman zaman acting'in hatta overacting'in bile dozunu aşmış olsa da canlandırmaya çalıştığı karakter çok zor olduğundan bazı yapaylıkları hoş görüp filmin artılarına odaklanabilirsiniz. Açıkçası Bateman karakterine yalnızca fiziksel özellikleri ve ses tonu uygundu. Filmde az gözükseler de Chloe Sevigny ve Justin Theroux tek kelimeyle muhteşemdi.

Bret Easton Ellis'in kitabı hakkında hiçbir bilgim olmasa da senaryoyu görünce bu kurguyu yüksek IQ'ya sahip birisinin yarattığı belli oluyor. İyi filmler bittiğinde size bazı şeyleri sorgulatır ve iyi kurgulanmış filmlerin son kısımları size daha önce anlamsız gelen tüm parçaları yerine oturtturmanıza yol açar. American Psycho bu iki duruma da yol açıyor. Özetle film; Bale'in performansıyla değil, Bateman'ın harika karakter gelişimiyle dikkat çekti. Filmde sanat yönetmeni de görüntü yönetmeni de
Mary Harron'ın işini oldukça kolaylaştırmış.
 
American Psycho sinemanın havalı çocuğu. Filmde anlatılmak istenileni anlamamanız ya da yanlış yorumlamanız muhtemel çünkü bu film herkese göre değil. Filmle ilgili ne söylesem spoiler'a gireceğinden ''Dünyaya farklı açılardan bakan bir adamın, eleştirilerle çevrenlenmiş hikayesi.'' diyebiliriz.

ps: Hayır, bu film bir drama ya da korku değil. Tipik bir kara komedi.


* Casting, Acting : 6.5
* Script : 9
* Directing, Aura : 8
* Ease of Viewing : 9
* Naked Eye : 8


                               8.1