A Nightmare on Elm Street 2 - Freddy's Revenge

Genre : Horror
Director : Jack Sholder
Year : 1985

Sonundaki saçmalığı ve partideki aptalca olayları bir kenara bırakırsak bu filmden nefret etmemin en büyük sebebi orijinal film ve serinin konseptinden çok uzaklaşmasıdır. Rüyalarda yaşayan ya da rüyalardan gerçek dünyaya geçişler yapabilen Krueger, bu filmde tamamen paranormal bir temayla yansıtılmış. Yallah Kruger yallah! Kış kış Kruger kış kış! İş neredeyse exorcism'e varıyordu. Aslında başlardaki duş sahnesi iyiydi ve tahminen o idea Blair Witch'in yaratılmasına önayak olmuştur.

Yataktaki dans sahnesi, gay-bar sahnesi ve sondaki otobüs sahnesi gibi sayısız saçmalık barındıran filmde asıl oğlanın sevgilisinin Meryl Streep olmaması filmdeki en büyük sürprizdi. Bir insan bu kadar mı gençleştirilebilir bir film için demeyin çünkü o Meryl Streep değil Kim Myers.

Film sonlarındaki ''to be continued''lar aslında birer reklamdır. Ekrana yazılmasa bile bunu sembolize etmek ve bu anlamı taşıyan aksiyonlara yer vermek maddi yönden düşünülürse hiç de fena fikir değildir.  Filmin kendisi içinde sonraki filmin reklamı. Serinin devam edeceğini hedef kitlenin tamamına duyurmak için bundan iyi bir mecra bulunamaz. Bahsettiğim bu noktada bir türlü can vermeyen canavarlara hoşgörüyle bakıyorum ama bu kadar saçma bir final de kabul edilebilir gibi değil.

* Casting, Acting : 4.5
* Script : 2.5
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 5.5
* Naked Eye : 3.5


                               4.2