XX/XY

Genre : Drama, Romance
Director : Austin Chick
Year : 2002

Ruffalo ve karısı da olmasaydı bu bitmek tükenmek bilmeyen 90 dakika nasıl geçerdi hiçbir fikrim yok.

Film iki bölümden oluşuyor. Bir aşk üçgeninin (hatta dörtgen, altıgen, sekizgen...) sunulduğu kısım ve yıllar sonra bu kişilerin tekrar karşılaşmalarını içinde bulunduran kısım. İlk yarısı için yorum bile yapmaya gerek yok aslında. Austin Chich menage a trois içeren birkaç film izlemiş olacak ki böyle saçma bir şeyle karşımıza çıkmaya karar vermiş. Önce sıfır duygu içeren ve kimin kimle neden birlikte olduğunu anlayamadığımız bir senaryo yaratmış. Sonra Mark Ruffalo'yu kafalamış ve başrolü bir ''ünlü''ye vererek dikkatleri üzerine çekmiş. Sonunda da yersiz bir title koyup havalı gözükmeye çalışmış. Evet, bir sci-fi olsaydı havalı olabilirdi ya da en azından bir komedi. Bu haliyle hem drama/romance hem dikkat çekmeye çalışan bir title birlikteliği bayağılık doğurmuş.

İkinci bölümde ise Ruffalo ve partneri sayesinde ergenlik filmimiz daha oturaklı bir drama'ya dönüşüyor. Yine de iyi olduğu söylenemez ama kabus gibi bir başlangıcın ardından buna da şükür. Tarkan-Şımarık bile çaldı filmde artık gerisini siz düşünün. Menage a trois ve Şımarık...

Filmin belki de en güzel sahnesi cafe'deki 20'lik sahnesiydi. Bu sahne, 5-10 dakikalık da olsa filmi sevmeme ve ilgimi yöneltmeme sebep oldu.

* Casting, Acting : 4.5
* Script : 3.5
* Directing, Aura : 2.5
* Ease of Viewing : 3
* Naked Eye : 3.5


                              3.4