Django Unchained

Genre : Adventure, Western
Director : Quentin Tarantino
Year : 2012

Tarantino'nun son filmi Django Unchained karısına kavuşmak isteyen bir kölenin ve bir bounty hunter'ın hikayesi. Title'daki ''Unchained'' bunun bir remake olmadığını belirtmek için eklenmiş olabilir. Kadroda yer alan ve 50 yıl önce Django karakteriyle büyük beğeni toplayan Franco Nero haricinde dikkatimi çeken bir İtalyan olmadığı için bu filmin Spagetti Western olarak sınıflandırılması da yanlış.

En çok ödül toplayan özelliği senaryosundaki storytelling ve diyaloglar kusursuz. Bazı kısımları canımı sıksa da özenli bir şekilde 3 saate yayıdırılan giriş, gelişme ve sonuç filmin izlenebilirliğini kolaylıştırmış. Bunda elbette müthiş sinematogrifinin ve temposunun da katkısı var. Ve gene elbette Leonardo Di Caprio ve Samuel L. Jackson'ın. İki başrol ödülleri toplasa da Di Caprio ve Jackson ikilisinin olduğu sahnelerde film zirve yaptı.

Hiphop ve western, zenci kovboylar gibi akla yatkın olmayan kavramları deneyen Tarantino'nun film sonunda ''Filmdeki hiçbir ata zarar gelmemiştir.'' yazısı çok hoşuma gitti. Umarım bu denetlemeler isteğe bağlı değil zorunlu hale getirilmiştir ve her film sonunda bu tür yazılarla uğurlanırız. Haneke'yi uzun süre reddetmemin nedeni de buydu.

Filmde, bir video oyunu olan Red Dead Redemption'ın neredeyse her sahnede izlerini görmek mümkün. Atların vurulduğu ve bağlandığı, 10 kişinin 1 saniyede kurşuna dizildiği sahnelerde deja vu'lar yaşadım. Hele bir de 100 elk'i bir arada gördüğüm sahne yok muydu... Servet dedim, servet!

* Casting, Acting : 8.5
* Script : 7
* Directing, Aura : 8.5
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 7.5


                               7.9