This is 40

Genre : Comedy
Director : Judd Apatow
Year : 2012

Apatow'un son fllmi This is 40'de 40 yaş bunalımları, orta-üst sınıf kabusları ve fazlasıyla doğallık mevcut. O kadar bilindik ve herkesin hayatında yer alabilecek olaylara yer verilmiş ki elle tutulabilir bir senaryo yok gibi gözüküyor.

Evet, kadro filmin en dikkat çekici yanı. Leslie Mann ve Paul Rudd çifti bu tür bir film için iyi duo. İkili, hem yeteri kadar komik hem de 40 yaşın ağırlığını bizlere verebiliyor. Özellikle Leslie Mann'in performansı başarılıydı. Filmde ayrıca Jason Segel, IT Crowd'daki adam ve Megan Fox gibi sürpriz isimler de mevcut. Megan Fox ve ''Güzelliği'' film boyunca ara ara ekranlara gelmekte.

Pek komedi olmayan This is 40 biraz türsüz bir film. Aslında bu çoğu zaman bir avantaj ve dikkat çekici bir özelliktir ancak türsüz diye adlandırdığım filmlerin 90 dakikayı aşmamasına özen gösterilmeli. En nihayetinde bu tür filmleri 15 saatlik de yapabilirsiniz. Daldan dala, türden türe atlayan düşük bir tempoyla. Neredeyse 2.5 saat süren filmin bu uzun süresi ve ''amaçsiz'' senaryosu filmin yeteri kadar iyi olmamasında en büyük etken. Megan Fox tercihi de bu yüzden olsa gerek. Judd Apatow, 20 dakikada bir bir Megan Fox sahnesiyle uyuyanları uyandırmayı denemiş. Tabii Megan 10 kere daha ''Jason'' deseydi film her şeye rağmen 7.1 olabilirdi.

* Casting, Acting : 7.5
* Script : 5.5
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 5
* Naked Eye : 6.5


                                6.1