Intimacy

Genre : Drama, Erotic, Romance
Director : Patrice Chéreau
Year : 2001

Ne filmdeki sevişmeler ne de oyuncuların performansı, görüntü yönetmeni Eric Gautier sayesinde Intimacy dikkat çekici bir filme dönüşmüş. Bu ismi daha sonra Paris, I love you ve Into the Wild'ta da gördük. Yönetmen koltuğundaki Chereau ise Intimacy ile ilk İngilizce filmiyle karşımızda.

Hikayemiz Britanya havası, az ışık ve bol filtre sayesinde oldukça kasvetli bir atmosferde geçiyor. Mutlu olmayan iki yetişkinin Çarşamba günlerini bir odada sevişerek geçirip hayatlarına devam etmelerini anlatıyor. Hikaye çok daha geliştirilebilirmiş. Bu haliyle içmenize değil de yalnızca tatmanıza izin verilmiş gibi duruyor. İyi bir konu, iyi çekimler, iyi oyunculuk ama nedendir bilinmez vasat bir film. Yan hikayeleri ve yan karakterleri (kocası hariç) garip buldum. Gerek adamın eski karısıve çocukları gerek o 2 erkek arkadaşının filmde işlevleri neler anlayamadım.

2-3 açık sahne içeren izlenebilecek bir sanat filmi. Ama boş tabloya bakıp sanat diyenlerin sanatından değil, içinizi ferah tutun. Bu, içinde güçlü duygular barındıran cinsten.

* Casting, Acting : 7.5
* Script : 6.5
* Directing, Aura : 7.5
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 6.5


                               6.8