The Girlfriend Experience

Genre : Drama
Director : Steven Soderbergh
Year : 2009

Soderbergh'in dilediği gibi hareket edip en rahat çalıştığı filmi bu olmalı. ''Escort'luk yapan bir kadının ekonomik kriz günlerinde yaptıkları'' şeklinde olaya bakılırsa pek de ilgi çekici gelmeyebilir. Bu tür filmler birçok kişi tarafından sayısız kere kaleme alındı. Bu filmde farklı olan, ana temayı; bütünlüğü üzerinden açık açık verir gibi dururken, içinde aslında bıçak kadar keskin duygular barındırması.

Sasha Grey'in bir adult movie star'ı olduğunu düşünülürse en kolay becerebileceği karakteri canlandırmış. Performansı 1-2 sahne dışında gayet iyiydi. Filmde kimsenin iyi acting skill'ler göstermemesi ve neredeyse tek kadın olması da öne çıkmasında bir etken. Belki de çoğumuzun onun başarısız olacağını düşünmemizden oluşan yargının bir buz kütlesi gibi kırılmasından faydalanmıştır. Evet, paketin içinden ufak bir hediye çıktı ve bu beni de şaşırttı.

Filmin anlatımı, kurgusu ve çekimleri bir belgeseli andırdığından senaryosunu yerden yere vurmak doğru değil. Tıpkı title'da bulunduğu gibi Soderbergh'in bir bar sandalyesi üstünde muhtelemen sarhoşken yapmaya karar verdiği bu proje, Sasha Grey'in de tıpkı Chelsea'yken istediği gibi daha da ileriye gitme arzusuyla birleşmiş. Buna izleyicide oluşan garip duyguları ve client'ları da eklersek bu film, baştan sonra herkes için bir ''deneyim''.


The Girlfriend Experience yıllardır gördüğüm en iyi afişe sahip.

* Casting, Acting : 6
* Script : 5
* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 6


                              6.0