Hall Pass

Genre : Comedy, Romance
Director : Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Year : 2011

Owen Wilson'ı hiçbir zaman saç telinden ayak parmağına komedi olan filmlerin içinde görmeyi haz etmedim. İçinde drama ya da romance (hatta korku) olan komediler onun için daha doğru tercihler. Komedi için yalnızca nidaları iyi. Gross-out bir komedi için iyi bir tercih olabilir ama bu adam komik değil, bunu artık birileri fark etmeli. Sudeikis ise Hall Pass'te de her zamanki gibi kötüydü. Ondan daha kötü olanlar ise ikilinin eşlerini oynayan kişilerdi. Özellikle Christina Applegate 100 yıl geçmesine rağmen hala rol yapmayı öğrenememiş. Bunun dışında Nicky Whelan ve Richard Jenkins başta olmak üzere tüm yan roller baştaki 4 isimden de iyiydi. Aslında filmde komedi dünyası ve drama dünyası şeklinde iki dünya oluşturuldu. Drama dünyasındaki beyzbol ekibi ve kadınlar drama yetenekleri olmadığından çok sırıttılar. Komedi dünyasındakiler ise mimik ve kelimelerden çok şok etmeye dayalı olan Farrelly mizahına uygun eğlenceli performanslar sergilediler.

Müzikler gelenekselin dışında farklı bir damak tadının ürünüydü. Eskiden çok dinlediğim parçaların teker teker partide çalınması hoş bir sürpriz oldu.

Bilmem kaçıncı kez filmlerinde tuvalet sahnesi kullanan Farrelly kardeşlerin artık çıtayı biraz yükseltmeleri gerekli. Ya aynılar ya da kısalıyorlar hiç uzadıklarını görmedim. Sayısız film çekmelerine rağmen hala afişlerde Dumb&Dumber'ın yönetmenlerinden diyorlar. Gerekirse biraz ara verip başyapıtlarıyla karşımıza çıkmalarının zamanı çoktan geldi.

Hall Pass'te beni rahatsız eden noktalardan biri de bir olayın gizli kalması oldu. Bir komedide böyle bir şeyin olmaması gerekliydi.

* Casting, Acting : 4.5
* Script : 4
* Directing, Aura : 5.5
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 6


                                5.2