Sliding Doors

Genre : Drama, Romance, Comedy
Director : Peter Howitt
Year : 1998

Filmde sevdiğim birçok şeye gönderme yapılmış ancak yönetmen Peter Howitt, yazdığı senaryoda cinsiyetleri adil bir şekilde işleyememiş. Eminim yapmak istediği şey hafif kıkırdamalar barındıran sempatik bir romance filmiydi ancak ortaya çıkan tıpkı Britanya havası gibi iç karartıcı bir rom-com olmuş. Kendisinden sonra, çok daha yetenekli bir cast ile verilmek isteneni eksiksiz verebilen ''Bridget Jones's Diary'' adlı film çekildi. Ve tabii Bridget Jones'un gelişi, Sliding Doors'un kötü özelliklerini daha da fazla ortaya çıkarttı.
Proje aşamasındayken umut verse de post-production'dan sonraki hali içler acısı. Peter Howitt ve kamera arkasındakilerin yaptığı hiçbir şeyi beğenmedim. Filmin tüm bu lezzetsizliğine rağmen elbette son lokmaya kadar katlandım. Farklı bir kurguyla ilerleyen filmin finali akıllıcaydı. Ve evet, sanırım hepsi bu.

Her daim şişirilmiş bir oyuncu olan Gwyneth Paltrow'dan iyi performans beklemek fazlasıyla iyimserce. 15 filmde bi' ''oynayan'' sarışınımız gene idare etmiş.

* Casting, Acting : 5
* Script : 6
* Directing, Aura : 4
* Ease of Viewing : 4.5
* Naked Eye : 5


                               4.9