Carrie (1976)

Genre : Horror, Thriller
Director : Brian De Palma
Year : 1976

Stephen King kusura bakmasın ama bu tamamen Brian De Palma'nın Carrie'si olmuş. Bu kadar basit ve sıradan bir hikayeyi alıp göklere çıkaran Brian De Palma'ya teşekkür ediyorum. Alışılageldik bir Stephen King davranışı olarak ünlü yazar filmi yıllar sonra tekrar çektirtip kitaba ''daha sadık'' bir versiyonunu izleyicilerle buluşturdu.

Bir korku filmine göre üst düzey oyuncu performansları izlediğimiz filmde Carrie'nin annesini oynayan Piper Laurie kusursuzdu. Sissy Spacek içinse yapacak yorum bulamıyorum. Leone'nin İyi, Kötü, Çirkin'indeki 3 karakterin bir bütününü sundu. Çirkinken hepimizi üzen Carrie White, iyiyken eminim herkesin yüzünde tebessüm oluşturdu. Kötüyken ise... evet, sinema tarihine adını kazıdı.

Ses ve müzikler filmin ruhunu iyi yansıtırken gene sözü beğendiğim yönetmenlerden biri olan Brian De Palma'ya getireceğim. Yarattığınız atmosferi ayakta alkışlıyorum Sayın De Palma ve Carrie'nin en iyi filmlerinizden biri olduğunu düşünüyorum.

Carrie rakiplerine pek benzemese de korku filmi klasiklerinden biri olmayı sonuna kadar hak ediyor. Rakipleri demişken, hepsinden 5-10 yıl eski olmasına rağmen son dakikalarda hem Friday the 13th hem de The Evil Dead'i gördüm. Ayrıca Carrie, Wes Craven'ın Elm Street serisinin de fikir babası olabilir. Kesin olan bir şey var ki Carrie üçünden de daha iyiydi. Diğer filmlerin franchise'a dönüşmesinden hiç etkilenmemiş olan film için başarılı bir devam filmi çekilmesi fazla tekrara düşülmesine ve bayağılaşmasına yol açar. İleride belki güzel bir prequel'ini izleriz.

* Casting, Acting : 9
* Script : 6.5
* Directing, Aura : 9.5
* Ease of Viewing : 9
* Naked Eye : 9


                              8.6