Friday the 13th Part 2

Genre : Horror
Director : Steve Miner
Year : 1981

Friday the 13th sinema tarihinin en overrated franchise'larından bir tanesidir. Orijinali bile tartışılması gereken serinin 10 film sürmesi bana hep mantıksız gelmiştir. Bu film de tıpkı ilk filmdeki gibi ilerliyor. Filmdeki en büyük parça değişse de genel yapı bozulmamış. Friday the 13th part 2 da 100'lerce filme konu olan ''8-10 genç yaz kampına gider...'' şeklinde başlayan filmlerden bir tanesi.

Sanat yönetimi ve makyaj konusunda herhangi bir değişiklik olmamış. Hala olması gerekenin çok altında. Tahminen Jason'ın kafasının kapalı tutulması nedeni de bu olmalı. O kadar yeteneksizler ki her şeyin başında ''Şu adamın kafasını kapayalım da en azından komik gözükmesin.'' demiş olabilirler. Steve Miner'ın POV denemeleri beni yakalayamadı. Filmin süresini 80 dakika tutması ise sıkıntıdan ölmeden kurtulmanızı sağlıyor.

Jason'ın sarışın kızla annesini karıştırdığı sahne çok etkileyiciydi. 1-2 havalı ölüm sahnesini es geçersek sırf bu sahne yüzünden orijinal filmden daha iyi olduğunu bile söyleyebilirim. Suratını görmesek de monoloğa verdiği tepkiler farklı bir psikolojiye girmeme sebep oldu. Evet, sevişiyorlarken ölmüş de, herkesi seviştirelim sonra öc alsınlar falan da... Bu saçmalıkları bir kenara bırakırsak 3 saat civarında süren ilk iki filmdeki en kayda değer sahne insandan çok bir hayvanı izlediğimi hissettiğim, beni üzen bu ''karıştırma'' sahnesiydi.

* Casting, Acting : 5
* Script : 5
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 4.5
* Naked Eye : 4.5


                                                        4.8