Friday the 13th Part 10 : Jason X

Genre : Horror, Sci-Fi, Thriller
Director : James Isaac
Year : 2001

Fazla acımasız olmaya gerek yok. Ne bu film serinin adını lekelemekte ne de seri iyi bir korku serisiydi. Jason X, Friday the 13th'e yakışır bir 10. film olmuş. Manhattan'a ve cehenneme giden Jason Voorhees bir de uzaya gitmiş çok mu?
 
Başlangıç jeneriğinde dikkatimi çeken en önemli detay Sean S. Cunningham adıyla birlikte yer alan New Line Cinema yazısı oldu. Son iki filmde kafamda oluşan soru işaretleri böylelikle son bulmuş oldu. New Line Cinema'nın en büyük başarısı olan A Nightmare on Elm Street'i Friday the 13th'de kullanması, birbirlerine entegre etme çabasıymış gerçekleşen. Şimdilerde Warner Bros. bünyesi altında olan New Line Cinema da zamanında satın aldıkları Friday the 13th de ihtişamlı günlerini çoktan geride bıraktı.

Dondurulmuş Jason'ın 2455 yılında bir uzay gemisinde tekrar hayata dönmesiyle başlayan hikaye kafalarda bazı soru işaretleri bıraksa da unutmamalıyız ki  bu seride mantık aramak aramamaktan daha aptalca. Bu sefer kendinizi bir başka klasik olan Alien'da gibi hissedeceksiniz.

İyisiyle kötüsüyle geçen 20 yıl, her daim kar ettiren 10 film ve 1001 farklı temayla karşımıza çıkan öldürülelemeyen bir kötü adam. Eminim artık Jason bile unutmuştur neden öldürmeye başladığını.

* Casting, Acting : 4.5
* Script : 4
* Directing, Aura : 5.5
* Ease of Viewing : 4.5
* Naked Eye : 4.5


                               4.6