Friday the 13th Part 8 : Jason Takes Manhattan

Genre : Horror
Director : Rob Hedden
Year : 1989

Jason Takes Manhattan izlediğim ilk 13. Cuma filmiydi. Neden hep Friday the 13th'e önyargıyla yaklaştığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Kronolojik sırayı pek bozmayan ve devam filmi olmayı bir şekilde hak eden 6 filmden sonra serinin 8. filmi olası part 2 ve part 3 arasında, garip bir yerde kalmış.

Yalnızca New Yorker'lara merak uyandırmayı başarabilecek aptallık sınırlarını zorlayan ''Jason Takes Manhattan'' gibi bir title'dan daha da aptalca olan şey filmin Manhattan içermemesi. Yüzde 90'ı su üstünde geçen filmde Jason konuşmalara tepki verip muziplikler bile yapıyor. Gidişat öyle kötü ki 9 ve 10. filmlerde Jason'a bir gelin de bulunabilir. Sosyalleşme derdinde olan kötü çocuğumuz bu filmde bana evliliğe hazır bir görüntü çizdi. Bir başka değişen özelliği ise kurban seçmesi. 6 kişilik bir grubun içine girip dilediklerini öldürüp dilediklerine gidebilirsin demeye başlamış. Yapay zekası bir hayli gelişen Jason Voorhees biraz Mortal Kombat'ın Raiden'ına çalarak 425. kez elektrik akımı sayesinde hayat buluyor. Artık film başlarında nereden gölün dibine elektrik verilebilir diye kareleri araştırmaya başlayacağım.

Freddy Krueger'ın signature gülüşü ve musluktan akan kandan bile daha çok şaşırdığım şey ise Jason'ın bir Japon olduğunu öğrenmem oldu. ''Beni serbest bırak.'' ve ''Bana yardım et.'' nidalarıyla münasebetsiz anlarda ekranda beliren Hidetoshi Vooerhees'e karnımız tok.

Bu filmi 3. kez izlersem gerek yapım şirketinden gerek prodüktörden tazminat alacağım.
 

* Casting, Acting : 2
* Script : 1.5
* Directing, Aura : 2
* Ease of Viewing : 2
* Naked Eye : 1.5


                             1.8