The Amazing Spider-Man

Genre : Action, Fantasy, Adventure
Director : Marc Webb
Year : 2012

Tobey ve Kirsten ikilisine oranla yeni Spider-Man'imiz ve Emma Stone bu roller için çok daha uygun. Charlie Sheen'in babası Martin Sheen'i de Amca rolüyle izlediğimiz film Raimi'nin Spidey'sine rakip olabilecek kalitede.

Hikayede çoğu kısım aynı olsa da bazı ufak değişikliklere gidilmiş. 2. filmin de çekildiğine dair haberler geliyor. 500 Days of Summer'dan sonra bir indie movie'den blockbuster'lığa soyunan yönetmen Marc Webb'in Chris Nolan kostümü giymesini istiyorum. Chris Nolan kostümünü giyen Webb kendi Spider-Man'ini sahnelere sunar. Böylece tıpkı Batman'den Dark Knight'a geçiş serisinde olduğu gibi Spider-Man serisi de büyük bir değişime uğrar ve çok daha güçlü hale gelir.

Raimi'nin filmleriyle kıyaslarsak Amazing Spider-Man'de daha çok para harcanmış olmasına rağmen efektleri ve animasyonları fazla amatör buldum. Bu kadar büyük paralar harcanıyorsa ve tamamen isimsiz bir cast ile yola çıkılıyorsa bundan çok daha iyi bir film yapman gerekli. Büyük ölçüde para kazanmak için çekilen bu son dönemdeki 4. Spidey filmi umarım 5. filmdeki bazı şeylerin daha kaliteli olmasına önayak olur.

Raimi'nin Spider-Man'ine göre kamera arkasında daha kötü olsa da baştaki duo'suyla kamera önünde aradaki farkı komiklik ve sempatiklikle kapatıyor. The Amazing Spider-Man eğlenceli bir vizyon filmi.

* Casting, Acting : 7.5
* Script : 6.5
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 7


                                  6.8