El Habitante Incierto

Genre : Thriller, Mystery, Drama
Director : Guillem Morales
Year : 2004

Verilen horror tag'lerinden çok bu filmin bir psikolojik gerilim olduğunu belirteyim. Yönetmen koltuğunda ilk filmiyle karşımızda olan Guillem Morales yer alıyor. Tamamı İspanyolca olan filmin gene tamamı kapalı alanlarda geçiyor.

Film bittikten sonra hikayeninin bize öyle miydi yoksa böyle mi dedirtmesini seviyorum. Beyin jimnastikleri her daim iyidir. Bu da yorumu izleyiciye bırakan filmlerden bir tanesi gibi duruyor. Filmdeki 2 kadını da aynı oyuncunun oynaması bile durumu iyice 50-50'ye çevirmiş. (Aslında pek öyle olmasa da)

Gittikçe paranoyaklaşan Felix'in hikayesinde filmin 2. bölümü daha ilgi çekiciydi. İşte o kısımlarda ne kadar da orijinal bir hikaye diyebildim. Yani aşırı dozda klişe olan ilk bölümden sonra aşırı derecede orijinal olan bir 2. bölüm bizlere sunulmuş oldu. Davetsiz Misafir'in ilginç özelliklerinden biri de tansiyonun her geçen dakika azalmasıydı. Diğer gerilim filmlerinden alıştığımız sürekli yükselen tansiyonun yerine bu filmde zaman ilerledikçe kaybolan bir gerilim ve onun yerine artan bir gizem vardı.

Korku filmi izlemek istiyorsanız bu film size göre değil. Gerilim filmi izlemek istiyorsanız da bu film yeterli gerilimi içermiyor. İzlemek istediğiniz şey bir mystery ise bu filmden hoşlanabilirsiniz. Ufak da olsa bir puzzle sunuyor ve çözümünü izleyiciye bırakıyor.
 

* Casting, Acting : 6
* Script : 7.5
* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 7.5
* Naked Eye : 6.5


                                 6.9