Life of Pi

Genre : Adventure, Drama
Director : Ang Lee
Year : 2012

Ang Lee, sinemada 2 saati aşkın süre boyunca nasıl iyi bir yönetmen olunuru gösterdi. Filmi Life of Pi ise iyi bir film nasıl olmalının güzel bir örneği. Aslında bu da bir edebiyat uyarlaması ama bu filmi çocuklara yönelik yapmadan bu kadar görkemli efektlerle çekebilmek hiç de kolay olmasa gerek. 3d olan bengal tiger'ımız yalnızca 2-3 sahnede gerçek olmadığı izlenimi vermiş onlarda da koşma, atlama mevcut. Çok hareket etmediği geri kalan sürede ise gerçek olup olmadığını anlamak pek mümkün değil.

Hikaye tıpkı posterlerde karşımıza çıktığı gibi gelişiyor. Biraz Buried, biraz 127 Hours tatları aldım. Bunların yanında geçen sene sinemalarda boy gösteren iki aslan belgeselindeki duyguları da verebilmesi asıl takdire şayan durum. Çaresizlik hissini verebilen çok fazla mahsur kalma filmi mevcut. Gerek köpek balıklarıyla-timsahlarla, gerek bir kutunun-tabutun içinde, gerek çölde ya da okyanusta ancak Life of Pi'ın en büyük artısı drama yönü. Dikkat edin de 3d gözlüklerinizin arasından gözyaşı süzülmesin.

Life of Pi tam 11 dalda Oscar adayı olmayı başardı. Bu film mutlaka görülmesi gereken filmlerin tepesinde yer alıyor. Hatta 3-4 kere bile izlenebilir.

Son sözüm filmin son 10 dakikasına. O akıl karıştırıcı son dakikalarında ufak bir şipşak ile storytelling nasıl olur bunu bize gösterdi. Ve baştan sona destansı anlatımıyla muhteşem yönetmenliğin buluşmasından bir sinema klasiği dünyaya gözlerini açtı. Hoşgeldin Life of Pi.

* Casting, Acting : 7.5
* Script : 8.5
* Directing, Aura : 10
* Ease of Viewing : 9
* Naked Eye : 9


                                  8.8