A Hard Day's Night

Genre : Musical, Comedy
Director : Richard Lester
Year : 1964

Bırakın mükemmel bir film demeyi buna film demek bile mümkün değil.
Keşke kurgusal temalar içermeyen bir belgesel olsaymış. Hayatınızda yapacak hiçbir şeyiniz olmasa bile izlememiniz gereken bir zımbırtı.

Grubun 4 üyesinin 36 saatini konu eden projede bolca the Beatles şarkısı dinlemek mümkün. Bunun dışında hiçbir şey yok. Recep İvedik serisi ne kadar sanatsal ise bu film de o kadar sanatsal. Ancak biri musical ve Beatles tag'leri içerirken diğeri Şahan Gökbakar ve comedy tag'leri içerdiği için olsa gerek A Hard Day's Night unutulmaz bir şaheser olarak yorumlanıyor. İşin komik tarafı ufak bir yüzde de olsa The Beatles fan'ları arasında bile bu filmden nefret edenler var. Bir de The Beatles'ın hayatımda herhangi bir yeri ve değeri yok diye düşünen benim gibi kişiler için nasıl bir kabir azabıydı bu film kelimelerle anlatamıyorum bile.

Antipatiklikten ölen ve yalnızca 1-2 şarkısı güzel (idare eder) olan grubun kendilerini komik ve zeki sanmaları gerçekten trajikomik. Bunlar için ölen eli ayağı düzgün insanları görmek daha da ilginç.

Bu korkunç derecede anlamsız filmde bir kere bile gülemedim. Filmin en güzel özelliği dandik şarkılar esnasında fastforward sayesinde hayatınızdan çalınan dakikaları geri kazanabiliyorsunuz.

Sinema tarihinin en overrated filmlerinden bir tanesi.

* Casting, Acting : 2
* Script : 3
* Directing, Aura : 3
* Ease of Viewing : 1
* Naked Eye : 2


                                  2.2