Evan Almighty

Genre : Comedy, Family, Fantasy
Director : Tom Shadyac
Year : 2007

Bu sequel için inanılmaz bir bütçeyle yola çıkılmış. Filmin büyük zarar ettiği hala konuşuluyor. Sinema tarihin en pahalı komedilerinden birine bir göz atalım.

Öncelikle ilk filmle kıyaslarsak zenci sekreterin söyledikleri yüzümde gülümsemelere yol açtı. İlk film kadar komik olmadığını düşünenlere bunu söyleyebilirim. Jim Carrey Steve Carell kıyaslamasında ise Steve açık ara ile ipi göğüslüyor. Tanrı rolüne soyunmak daha eğlenceli yapılabilirdi ancak yapılamadı. Şimdi ise Tanrı'yla konuşup canlıları kurtarmak için Nuh olmaktı fikir. Bunun için gerekli olan oldukça büyük bir bütçeydi ve tüm yatırımlar yapıldı. Burda en büyük sorun bunun bir devam filmi niteliği taşıyor olması ve bir Tom Shadyac filmi olması. Eminim bu Nuh'un Gemisi hikayesini Terry Gilliam gibi bir isim başka bir title ile çekseydi en az 2-3 katı hasılat yapılabilirdi. Ama prodüktörlerin istediği bunun bir ''Almighty'' olmasıydı. Yaptıkları ilk hata buydu. Bu filmin komikliklerle dolu olup insanları gülmesi istendi. Bu da yaptıkları ikinci hataydı. Bu filmi büyük bütçeli bir fantasy'ye, history'e, family filmine çevirmek varken onlar bu kadar para harcayıp yola aynı isimle ve komedi filmiyiz biz diyerek devam etmeyi seçtiler. İşbu yüzden bu film başarısız gibi dursa da aslında değildir. Yalnızca hedef kitle seçimi yanlış ve ''beklenilen'' başarıyı yakalayamamıştır.

Steve Carell'ı görmek her zaman beni mutlu ediyor. Filmle ilgili beni tek rahatsız eden kısım sonundaki o aptal danstı. Neden bir sinema filmini ucuzlaştırıp pop kültürünün bir parçası yapmayı çalışırsınız anlamıyorum.

Tom Shadyac gibi bir adamla peynir gemisi de Nuh'un gemisi de yürümez. Bu da size bir ders olsun.

* Casting, Acting : 6
* Script : 6
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 6.5
* Naked Eye : 6


                                 6.1