The Evil Dead

Genre : Horror
Director : Sam Raimi
Year : 1981

Sam Raimi'nin elinden çıkan ve kült klasiklerinden biri olan The Evil Dead'i hala görmeyen var mıdır bilemiyorum ancak 16. izlememden sonra üç beş cümleyi hak ettiğini düşündüm.

Film, çok klasikleşmiş bir şekilde başlayıp aslında çok klasikleşmiş şekilde ilerleyip, bitiyor. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta 5 arkadaşın bir dağ evinde mahsur kalmaları ya da başlarına gelenler olmamalı. Daha geniş bir perspektiften bakarsak ''Şeytan'ın Kitabı'' kavramı o yıla kadar pek kullanılmamıştı. En iyi korkuların patladığı 70'ler ve 80'lerde exorcism'ler, seri katiller ve korkunç görünümlü yaratıklar vardı. Raimi rotayı biraz daha eskilere çevirip ''haunted mansion'' filmleri ile zombilerin kombinin yapmış.

Efektleri ve makyajı yılına göre fazlasıyla beğendim. Müzikler ve oyunculuk da idare ederdi. En dikkat çekici teknik detay ise kamera hareketleri olsa gerek. Raimi film boyunca hareketli çekimleri ve seyirciye sunduğu açılar ile yaşanan kaosu seyirciye de hissettirmeyi başarmış ve güçlü bir atmosfer yaratmış.

İzlenilmesi gereken korku filmlerinin başlarında gelen The Evil Dead serisinin ilk filminin en unutulmaz sahnesi ise ağaçların tecavüzü.

* Casting, Acting : 6
* Script : 6
* Directing, Aura : 8
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 7


                                                                 7.0