Evil Dead II

Genre : Horror
Director : Sam Raimi
Year : 1987

Evil Dead 2 için serinin en iyi filmi derler ya. Ne kadar da gülümsetir beni bunu söyleyenler. Film hakkında bir şey bilmiyorsanız bunun bir tekrar ya da devam filmi olup olmadığını bile anlayamıyorsunuz. İşte o kadar saçma bir film ED2. Başındaki kısmın recap devamının remake ve son kısmının sequel olması gibi açıklanması zor garip bir proje. Daha önce de izlediğimiz şeyleri sayısız hata ile tekrar izliyoruz. Sinir bozuculuk daha da üst seviyelere çıkarken ilk filmdeki süper atmosferden eser kalmamış. Ne korkutma ne de güldürme konularında başarılı olan ED2'nin belki en ilginç yanı sonu. Merak uyandırıcı ve fantasy kokuları alabileceğimiz bir şekilde bitirip Army of Darkness'a koşa koşa götürüyor.

Sam Raimi'nin POV'larından da, çok fazla ses çıkaran bu aptal yaratıklardan da, ormandan da, kötü ruhdan da, şeytanın kitabından da, mahzenden de, piyanodan da, kolyeden de, patika yoldan da, yıkık köprüden de fazlasıyla sıkıldım. Daha fazla ne sabır ne de müsamaha edebilirim.

Bilgisayar efektlerini berbat yapsak da yaratıklarımızın gözlerini bembeyaz yapabiliyorken bu işe bir son verelim demiş Raimi. Ve Evil Dead serisini kısmen sonlandırmış. Teşekkür ederim, isabet olmuş.

* Casting, Acting : 5
* Script : 4
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 2
* Naked Eye : 3

                                 3.8