Tarantula

Genre : Sci-Fi, Horror
Director : Jack Arnold
Year : 1955

50'lerdeki trend'leşen Sci-Fi atılımında büyük katkısı olan isimlerden biri olan Jack Arnold imzası taşıyan bu dev örümcek filmi düşük tempolu olsa da izlenildikten sonra pişmanlık yaratmıyor.

Eleştiri alması muhtelemen olan tarantulamızın az gözükmesi ve insanlarla yakın temasa girmemesi konularına şiddetle karşı çıkıyorum. Herkes 50.000.000 dolarlık film çekmek zorunda değil. Bütçen neyse ona göre film çekmek zorunda da değilsin. Bakmayın IMDb'nin korku genre'sı yakıştırmasına. Bu film Sci-Fi dışında hiçbir kategoriye girmese de bir B movie olarak ele alırsak başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Dünya savaşında geçen bir film çekmek isteyen biri illa gerçek tank görüntüleri yakalayıp 1.000 tane extra oynatmak; film boyunca savaş kareleri vermek ve bu filmi War/History genre'larına sokmak zorunda değil. İsteyen drama, isteyen romantik bir film de çekebilir dışarda savaşın sürdüğünü bildirip.

Tarantula'da genelde kullanılan yöntem büyüteç yöntemi. Yalnızca bir sahnede örümceğin arka sağ ayaklarından biri büyük bir kusura yol açmış. Bunu dikkatli izleyen herkes farkedebilir. Bunun dışında daha çok diyalog ağırlıklı giden film Frankenstein'dan ilham almış, Lynch'in Elephant Man'ine de ilham vermiş olabilir.

* Casting, Acting : 7
* Script : 7
* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 6


                                  6.6