Carlito's Way

Genre : Crime, Thriller, Drama
Director : Brian De Palma
Year : 1993

Scarface'in yönetmeni ve star'ının tekrar birleştiği Carlito's Way dönemin önemli gangster filmlerinden biri. Yan rollerdeki John Leguizamo, Luis Guzman ve her hikayedeki savcı James Rebhorn dikkat çekiciydi. Pacino'nun oyunculuğundan çok narrator'lığını beğendim. Filmde zaman zaman güzel mesajlar da veriliyor. Aşık olduğu kadın ve Sean Penn'de fazla değil, standart oyunculuklar sergilemişler.

Brian De Palma'nın silahlara olan büyük tutkusu bu filmde de karşımıza çıkıyor. Bir gangster filmine göre az sayıda çatışma olsa da 2 büyük çatışma sahnesi ağızda güzel tatlar bırakmaya yetiyor. Filmin romance tarafı başlarda zaman zaman temponun düşmesine yol açsa da güçlü yazılmış karakterler ve sonuyla başlayan merak uyandıran hikaye sayesinde filmden kopmamanız sağlanmış. Hikayede ufak tefek aksaklıklar, gerçek dışı detaylar mevcut. Bunları benim yaptığım gibi görmezden gelebilirsiniz.

Filmin belli bir yerinden sonra film adının son derece doğru bir tercih olduğunu farkettim. Filmin başlarındaki kötüden iyiye olan ''Way'' tercihi  sonlarında Miami'nin de eklenmesiyle çifte etki yaratmış. Yani film ve film adı uyumu Carlito's Way'de doruklarda.

İki dev ismin de bir hayli yaşlandığını düşünürsek onlara saygı ve film kültürünüzü genişletmek adına bile izlemeniz gereken etkileyici bir film.

* Casting, Acting : 8
* Script : 7
* Directing, Aura : 8
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 9


                               8.0