The Blob

Genre : Horror, Sci-Fi
Director : Irvin S. Yeaworth Jr.
Year : 1958

Bay Yeaworth Jr.'ın 3 sci-fi eserinden henüz yalnızca bunu izledim ancak itiraf etmeliyim ki diğer filmleri de bu şekildeyse sinemayla birkaç yıl ingilenmesi isabet olmuş. Dönemin sci-fi furyasına rağmen küçük yatırımlarla çekilen bu filmler çokça dialog ve mümkün olduğunca az yaratıkları gösterir. Tür sci-fi ise yıl 50-65 arası ise bu duruma sinema kültürünüz arttıkça alışacaksınız.

The Blob o kadar yalın bir anlatıma sahip ki oyuncular birbiriyleriyle konuşurken nerdeyse nefes alıp verme seslerini duyabiliyorsunuz. Bu filmde iyi performans göstermeye çalışan cast'a üzüldüm. Müziksiz, efektsiz, kötü montajlanmış ve filtreden tamamıyla bir haber bir proje.

80 dakika süren filmde şu meşhur Blob'u 2-3 kere görebiliyorsunuz. 10 dakikalık bir anlatım bu filme uygun olabilirdi. Ama The Blob'u yaratanlar yavan bir yalancı çoban hikayesi ekleme gereği duymuşlar. Filmin 70 dakikası o kadar anlamsız ve boşuna ki anlatamam. Sıkılmaktan zevk alan kendiyle çelişen biriyseniz hayatınızın filmi sizi bekliyor.

* Casting, Acting : 5
* Script : 4
* Directing, Aura : 3
* Ease of Viewing : 2
* Naked Eye : 3


                                                             3.4