Ted

Genre : Comedy, Fantasy
Director : Seth MacFarlane
Year : 2012

Hiç arkadaşı olmayan bir çocuğun Noel'de bir arkadaş dilemesi ve oyuncak bir ayının can bulmasıyla başlayan macera ''Hayır, bu film böyle olmamalı!'' derken bir anda yılların geçmesiyle içimdeki panik ve korku yavaş yavaş yok olmaya başladı.

Black Swan'daki fıstık Mila Kunis ve Mark Wahlberg'in başrollerde olduğu Ted'de en çok dikkat edilmesi gereken nokta ise hiç kuşkusuz Seth MacFarlane imzası. Ayıcık Ted'i seslendiren ve filmi yazıp yöneten isim yeni dönem ilahlarından biri olarak görülüyor. Bunun nedeni de ünü Amerika'yı aşıp tüm dünyaya yayılan Family Guy adlı çizgi serinin büyük başarısı. Family Guy'ın da yaratıcısı ve birçok seslendirme işini de sesinden de tanayacağınız gibi MacFarlane yapıyor. Ayrıca cast'da Norah Jones ve Flash Gordon gibi isimler yanında ufak bir rolü olsa da Giovanni Ribisi'yi görmek mümkün. Gene bu filmde de akıl sağlığı pek iyi değil en sevdiğim yan rol oyuncularından biri olan Ribisi'nin.

Filmde bazı espriler var ki gerçekten zekice yazılmış. Kimilerinin hiçbir şey anlamayacağı çok açık olsa da her beyne göre espri de mevcut. Hoşça vakit geçirmek istiyorsanız son dönem filmleri arasında en iyi seçeneklerden bir tanesi. The Muppets'tan aşırdığı oyuncak/kukla arkadaş fikrini MacFarlane çok daha iyi yorumlamış.

* Casting, Acting : 7
* Script : 6
* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 7.5
* Naked Eye : 7.5


                              7.0