Çakal

Genre : Crime
Director : Erhan Kozan
Year : 2010

Çok amatörce başlayan film ilerleyen dakikalarda zirve yapsa da gene amatörce bitti. Filmin başındaki o karanlıktaki sahneler sırasında değil de gün ağırmışken ekrana gelen komik font'ta ve renkteki ''Çakal'' yazısı da neydi öyle. Ya da bu kadar sürekleyici giderken son 15 dakikadaki o ''Hadi filmi bitirelim artık.'' mantığı.

Bir crimesever olarak diyalogları başarılı buldum. Karakter gelişimlerinde belli sorunlar, bağlanmamış münasebetler mevcuttu. Zaten senaryoda herhangi bir çatışma yer almazken ve yan rollerin de içi fazlasıyla boş bırakılmışken hikaye en az 1 saat daha anlatıma ihtiyaç duyuyordu. Saçma bir şekilde sonlandırılması ise cabası. Bunun nedenini gerek yapımcılılarla gerek senaristlerle konuşmak isterdim. Elbette para kazanmak önemli ve 1.5 saatlik film sınırı Türk Sineması'nı çok etkiliyor ancak böyle bir filmi öldürmek yerine daha az kazanıp daha unutulmaz bir filme imza atmak ellerindeymiş. Belki bir devam filmi gelir de bu şikayetlerim az da olsa giderilmiş olur demeyeceğim. Her film başlı başına kendini temsil eder. Dizi mantığıyla sinema gemisi yürümez.

Çakal, kadrosunda önemli oyuncuları bulundursa da çok güzel bir şey olabilecekken, yarım kalmış bir senaryo ve etkisiz bir yönetmenlikle vasat bir film olmaktan öteye gidemiyor.

* Casting, Acting : 7
* Script : 4
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 7


                               6.2