Dedemin İnsanları

Genre : Drama
Director : Çağan Irmak
Year : 2011

Filmin gene zirve yaptığı dakikalar dükkanda çalışan iki çocuk ve yaramaz torunun evde yaptıkları dakikalardı. Bu durum da aklıma acaba bu Çağan Irmak çocuk psikolojisi ve davranışlarını nasıl bu kadar iyi dile getiriyor, sorusunu getirdi.

Filmdeki narrator'lığı yapan kişiyle torunun büyümüş hali aynı kişiler mi bilmiyorum ancak filmi katletti. Amerikanvari bu dublajcı sesi her duyulduğunda filmden soğudum. Torunun büyümüş halini gördükçe de şaşkınlığım daha da arttı. Nasıl bu kadar berbat oyunculuğu ve sesi olan bir kişiyi filmin sonunu batırması için kadroya dahil etmişler çok enteresan. O dakikaya kadar gerek 2 ufak çocuk gerek Çetin Tekindor filmde iyi oyunculuklar sergiliyorlardı. Sonucunda da bu durum filme vereceğim puanın düşmesine neden oldu.

Dedemin İnsanları, Çağan Irmak'ın Ulak ile beraber en iyi filmi. Bahsettiğim bu son iki filmiyle beraber o aşırı popüler ama bana göre kötü filmler olan Babam ve Oğlum-Issız Adam ikisilinin olumsuz lekelerini sildi. Temposu düşük olsa da ara ara ilgiyi tekrar yakalayıp gene yavaşlatıyor. Yani Çağan Irmak beni şaşırtarak çok iyi bir hikaye anlatıcı olmaya başladı, hayırlısı.

* Casting, Acting : 7
* Script : 8
* Directing, Aura : 8
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 7


                               7.4