Looper

Genre : Action, Sci-Fi
Director : Rian Johnson
Year : 2012


Filmin yaratıcısı Rian Johnson yeni sinemacılar arasında Nolan kadar merak edilen birine dönüşebilir. Nolan'a göre yönetim açısından aşırı farkları olsa da inanılmaz bir yazar olduğunu Looper'la kanıtlamış. Film bittikten sonra uzunca bir süre düşünmeye devam ediyorsunuz. Looper'ın en önemli özelliği de bu. İzleyen herkesin hikayeyle ilgili farklı fikirleri oluşmuş. Hikayede ufak anlamsızlıklar da olsa görmezden gelip bu senaryoya 9 veriyorum. Bir şeyler denemek, yazıp/yönetmek ve genç bir sinemacı olmak bunun nedenleri.

Filmin kurgusu ve müzikleri ön plana çıkıyor. Tıpkı Emily Blunt ve ufak çocuğun performansları gibi. Bruce Willis artık pek başrol olamayacağının sinyallerini veriyor. Gerçekten kötü bir performans sergilemiş.
Pek alışılmış görüntüsünde olmasa da Joseph Gordon-Levitt'in hem Chris Nolan hem de Rian Johnson filmlerinde görmeye alıştık. O da çok kasmış ama filme herhangi bir artı katamamış.
 
Zamanda yolculuk filmleri her daim ilgimi çekmiştir. Looper son dönemlerde tekrar pörtleyen time travel filmlerinin en gözde örneklerinden biri.

* Casting, Acting : 8
* Script : 9
* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 8


                              7.6