Insidious

Genre : Horror, Thriller
Director : James Wan
Year : 2010

Leight Whannell ve James Wan ikisilini tekrar bir araya getiren Insidious ne Saw serisine ne de Dead Silence'a benziyor. Bu sefer olayımız gözle görülemeyen arkadaşlar. Film, her dönem en meşhur korku sub-genre'larından biri olan haunted mansion içerikli gibi gözükse de paranormal cisimleri ve exorcism aromalarını da içinde barındırıyor.

Insidious'la ilgili en dikkatimi çeken durum tüm bu geçmişte yapılan denemelere farklı bir boyut getirmeye çalışması ve denedikleri şeyin akla yatkınlığı. Evet, astral seyahat var ve gene evet, ruhun bedenden ayrılmasıyla gerçekleşiyor. Yalnızca bu idea'dan yola çıkıp etrafını süsyeleyerek bir film yaptıklarına eminim. Çıkış noktaları yalnızca buydu. Ve bence bu, yeterli bir çıkış noktası. Hem de bu kadar ufak bir şeyi düşünememiş yüzlerce beyin varken sektörde.

Editing'i güzel olsa da sinematografi açısından türünün meşhur örnekleri poltergeist ve paranormal activity gibi filmlerin bir hayli gerisinde. İnsanları germek varken bu kadar yüksek tempolu bir korkuya, bu kadar göz önünde olan hayaletlere gerek yok diye düşünüyorum.
James Wan, her ne kadar yaptıklarının korkunç olduğunu düşünse de bir ara filmi Tim Burton'ın Beetle Juice'una döndürdü.

Insidious'un bundan yıllar sonra pek hatırlanmayacağı su götürmez bir gerçek. Ama çoğu vizyon korkusundan daha başarılı.

* Casting, Acting : 7
* Script : 8
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 6


                               6.6