Dark Shadows

Genre : Comedy, Fantasy
Director : Tim Burton
Year : 2012

Tim Burton'ın Johnny Depp ve Helena Bonham Carter ile bilmem kaçıncı filmleri olan Dark Shadows gene gotik ögeler içeriyor. Ancak bu filmdeki en büyük sorun filmin tam anlamıyla kimliğini bulamaması. Yapılan komikliklere bakılırsa tamamen son dönem bel altı Amerikan mizahı. Hiçbir şeyi tam yapamayan ama her şeyi deneyen bir yapısı vardı filmin.

Chloe'yu görmek yıllardır beni çok mutlu etse de onu da filmin sonundaki gibi böyle saçma bir hale sokmak akla mantığa sığmıyor. Depp ise alıştığımız performansının çok daha altında kalmış. Aslında Michelle Pfeiffer ve Helena'nın da çok yapmacık olduğunu düşünürsek film boyunca en zor rolü alan ve elinden geleni yapmaya çalışan Fransız fıstık Eva Green tek başına parlamaya çalışmış. Ufak çocuk için ise yorum bile yapmaya gerek yok herhalde Burton'ların oğlu ve onu oynatmak istemişler.

Bu filmi şöyle uzun ama açıklayıcı bir cümleyle anlatmaya çalışacağım. Karakterimiz olan vampir kişi 200 yıl öncesinden gelip kendince ve yazarca fantastik olan bir dünyadaki ucuz amerikan mizahı eşliğinde eski aşkı bir cadıyla savaşırken hayalet olan bir başka eski aşkını gördüğünü sanar ve bunlar olurken işin içine balıkçılık devi olma hayalleri, pompalı tüfekler ve kurt adamlar da girer. ''Bu ne lan böyle?'' diyor insan, evet. Film bitince de oluşan his zaten bu.

Saçma diyaloglarla dolu gittikçe anlamsızlaşan öyküsü, TB'ın diğer filmlerini mumla aratan müzikleri ve ilk 5 dakikayı sanki bu bir diziymiş de geçen haftaki bölümün özetiymiş gibi geçmesiyle Depp-Burton-Carter üçlüsü sözüm size: Lütfen ya bir ara ya da bu işe bir son verin.

* Casting, Acting : 5
* Script : 3
* Directing, Aura : 5
* Ease of Viewing : 6
* Naked Eye : 6
 

                               5.0