Batman Forever

Genre : Action, Fantasy, Adventure
Director : Joel Schumacher
Year : 1995

Tim Burton'dan bayrağı devralan Joel Schumacher Batman serisinin tarzını ve doğasını değiştirdi. Önceki iki filmdeki karanlık hava bu filmde yerini bitmek tükenmek bilmeyen bir aksiyona bırakmış.

Şu ana kadarki tüm Batman filmleri içinde ilgimi en çok çeken DeVito'nun canlandırdığı Penguen karakteriydi. Bu filmdeki kötü adam ne o ne de hep görmeye alıştığımız Joker. Joker'in ikiyi bölünmüş hali gibi; Two Face ve Riddler, Batman'e ve Bruce Wayne'e meydan okuyan karakterler. Batman Forever sayesinde Batman'i ilk kez Robin ile birlikte beyaz perdede görme fırsatı da buluyoruz. 90'ların en güzel kadınlarından biri olan Nicole Kidman'ın Val Kilmer'la yaşadığı yakınlaşmalar bana daha çok Spider-Man'lerde gördüğümüz Peter Parker-Mary Jane Watson kimyasını hatırlattı. Batman rolü için Kilmer'ı Keaton'a tercih ederim ancak Bale'i yarasa adam kostümüyle gördükten (ve duyduktan) sonra her yeni filmde daha iyi bir Batman geldiğini söyleyebiliriz.

Gelişen teknoloji ve artırılan bütçe sayesinde serinin 3. filminde daha havalı kostümler ve çok daha gösterişli bir Batmobile'a sahip olan Batman'in müzikleri her Batman filminde olduğu gibi filmi bir noktadan alıp başka bir noktaya götürüyor. Çoğu Batman filmine göre çok daha yüksek temposu olmasına rağmen Nolan filmlerine oranla çok daha düz ve tahmin edilebilir oluşu ve Burton filmlerine oranla gothic ruhunu evde bırakması nedeniyle Schumacher'in çektiği 2 film de hiçbir zaman beklenilen ilgiyi görmedi.

Batman Forever; Jim Carrey'nin Jim Carrey'i oynadığı, Robin'in Batmobile'ı yürüttüğü sahneyle yüzümü gülümsetmiş, eğlenmek ve seriyi tamamlamak için izlenilebilecek vasat bir Batman filmi.

* Casting, Acting : 7

* Script : 6.5
* Directing, Aura : 6.5
* Ease of Viewing : 7.5
* Naked Eye : 6.5


                             6.8