The Age of Stupid

Genre : Documentary
Director : Franny Armstrong
Year : 2009

İstanbul'daki 35 derece hava ve aynı anda günlerdir görülen sağanak yağmur yüzünden bu filmi izleme gereği duydum. Çünkü her camdan bakışımda içimden her şeyin yakın bir gelecekte sona ereceğini düşünüyordum.

Küresel ısınmaya değinen The Age of Stupid, Pete Postlethwaite'in sunumuyla izleyiciyle buluşuyor. Belgelere dayanan bir geçmişi kurgusal bir gelecekle birleştiren Franny Armstrong'a göre insanoğlu, son yüzyılda yaptıkları yüzünden dünyanın dengesini o kadar bozdu ki artık bunun geri dönüşü bile olamayacak. Gerek genel düşünce, gerek title açısından çelişen yerleri olsa da gösterdiği bazı bakış açıları parçaları birleştirmemize ve bilmediğimiz şeyleri öğrenmemizi sağlıyor. Bu belgeseli sanatsal bir açıdan değil eğitici-öğretici ve hatta harekete geçirici açıdan değerlendirmek lazım. Eminim filmin sonunda verilen web-sitelerine tıpkı Zeitgeist'daki gibi girilecek ve eminim her insan bir süre bu konu hakkında düşünüp, çevresiyle paylaşacaktır.

Hiçbir ensesi kalın muhteşem hayatından feragat etmeyeceği için ve hatta hepsinin toplu halde bunlardan vazgeçmesi gerektiği için olsa gerek, bana göre düzenin değişmesi mümkün değil. Açgözlü insanoğlu kendi sonunu ve tabii dünyanın sonunu getirecek.

* Directing, Aura : 7
* Ease of Viewing : 6.5
* Naked Eye : 7


                            6.8