22 Jump Street

Genre : Action, Comedy, Crime
Director :  Phil Lord, Christopher Miller
Year : 2014

Son yılların dikkat çeken komedilerinden biri olan Jump Street liseden üniversiteye transfer oluyor. İlk filmde zekasıyla ön plana çıkan Jonah Hill okul arkadaşlarının artık ergenler olmamasından dolayı amerikan futbolu ve partilerle yüzleşmek zorunda. Ve tabii yine fiziksel özellikler ön plana çıktığı zaman ortağı Tatum tüm ilgiyi üzerine çekmeyi başarıyor.

İlkinden ne eksik ne de fazlası olan 22 Jump Street bana brotherhood'luktan çok gay'lik sundu. Belki yetiştiğimiz toplum ve sahip olduğumuz kültürden  böyle bir algı oluşmuş olabilir ancak film boyunca istemeye istemeye de olsa çocukların her an öpüşebileceğini düşündüm. İtiraf etmem gereken bir başka şey de filmin senaryosuyla ilgili. Bu seride senaryo ne kadar saçmalaşırsa film daha da komik oluyor. Yani bu aşırı saçma kısımlarda genelde iletişimin aşamalarından biri olan ''reddetme'' hissedilirken 22 Jump Street'te bu durum kabul etme, aksiyona geçme = kahkaha şeklinde gerçekleşiyor.

Çekilen iki filmin hasılat oranlarına bakılırsa, Jonah Hill ve Channing Tatum ikilisini birkaç kere daha birlikte izleyeceğiz gibi gözüküyor. Evet, kapanış jeneriği... Harikaydı.

* Casting, Acting : 6
* Script : 5.5
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 6


                                 6.1