Fatal Attraction

Genre : Drama, Romance, Thriller
Director : Adrian Lyne
Year : 1987

80'lerin klasiklerinden biri olan Fatal Attraction Douglas, Close ve Archer'ı bir araya getiriyor. Şimdilerde 70 yaşında olan Douglas'ın hala karizmasından ve harika saçlarından bir şey kaybetmemesi sinir bozucu. Filmde sinir bozuculuk görevini üstlenen ise Glenn Close. Sizi o kadar rahatsız ediyor ki film boyunca ölmesini istiyorsunuz. Rahatsız edici hiçbir kare olmamasına rağmen bu kadar nahoş hissettirmek de filmin thriller yanının ne kadar kuvvetli olduğunun bir kanıtı. Thriller'ın en çok tutan kullanım tekniği olan Hitchcockian tarzını benimseyen Lyne, bir yasak aşk adamı olduğunu daha sonra yönettiği filmlerde de kanıtladı.

Film, biraz obsesif biraz aşık bir kadının neler yapabileceğini 2 saat içinde bize anlatıyor. Bu şekilde oluşan üçgenlerle ilgili filmler birbirinin tekrarı gibi gözükse de öncü filmlerden biri Fatal Attraction'dır. 


Çekildiği yıllarda hayatta olmayan gençler mutlaka izlemeli. 80'lerin çocukları ise bu filme illa denk gelmiş, ''Aşk bu mu yani?'' ya da ''Geber artık kıvırcık!'' demiştir.

Sonlarına doğru kız olduğunu öğrendiğim çocuk adına üzülüyor, tatlılar tatlısı köpeğin yanaklarından öpüyorum.

* Casting, Acting : 7
* Script : 7
* Directing, Aura : 7.5
* Ease of Viewing : 7
* Naked Eye : 7.5


                              7.2