The Thing from Another World

Genre : Sci-Fi, Thriller, Mystery
Director : Christian Nyby, Howard Hawks
Year : 1951

John W. Campbell Jr.'ın ''Who Goes There?'' adlı öyküsünden yola çıkan bir film de '51 yılında çekilen Howard Hawks'ın The Thing'i. Bu filmle The Thing arasındaki bağlantıyı bilmeyen biri bile iki filmi izledikten sonra durumun farkına az da olsa varabilir. Ben bilmeyenlerdendim ve bu film sona erdiğinde ''Herhalde Carpenter bu filmi izleyip ilham almış ve çok daha iyisini çekmiş.'' dedim. Özetle bu filmi Carpenter'ın filmiyle kıyaslamak abesle iştigal. İki film arasında 100 maddeyle açıklanacak kadar kalite farkı var.

''Filmin başlaması'' için çok çok uzun süre bekliyorsunuz. Diyalog'ların çoğu gereksiz ve görselliğe hiç yer verilmemiş. Hatta şöyle bir şey var ki dünya sinema tarihinde 80-90 dakika süren filmler arasında en çok konuşma (cümle ve kelime sayısı) bu filme ait olabilir. Bir yerden sonra sizi fazlasıyla sıkıyor ve kafanızı şişiriyor. Arada oluşan 5 saniyelik sessizliklerde şaşırır oluyorsunuz.

Ne 2010 ne '51; en iyisi 1980, '81.

Ayrıca IMDb'nin bu filme Horror tag'i vermesi de IMDb'nin Alien'lar tarafından yaratılmış bir bot olduğunun bir kanıtı. İzleyen yok; çünkü gözleri, ağızları yok. Database de birleşik bir kelime olduğu için sondaki ufak b'nin gizemini de yıllar sonra çözmüş oldum.

* Casting, Acting : 6
* Script : 7
* Directing, Aura : 3
* Ease of Viewing : 4
* Naked Eye : 5

5.0