Lost Highway

Genre : Mystery, Thriller
Director : David Lynch
Year : 1997

Soundtrack'leri ve original score'u destansı olan filmin ilk yarısı olayı kavramaya çalışmakla geçiyor. Haneke'nin Cache'siyle olan benzerliği dışında (ki bu film daha önce çekildiğine göre burda çalmak ya da ilham bulmak fiilleri Alman yönetmen için geçerli.) durgun bir başlangıç sizleri bekliyor.

Filmde birçok yerde görülen sembolizm unsurları yüzünden David Lynch'in lakabı ''Anlaşılmayan deli adam'' a dönüşmüştür. Buna kesinlikle hak vermiyorum. Gerek 40'lı ve 50'lili yıllarda gerek 80'ler öncesinde çokça kendini bu şekilde ifade eden sinemacı vardı. Son dönemlerde değişim gösteren ''Sanat'' kavramı sanatın birey ya da sanat için olması yerine külliyen para ve halk için olmasına  dönüşmüştür. Bu yüzden ne David Lynch'i bu şekilde davranmıyor diye suçlayabiliriz; ne de iletişimin temel kurallarından biri olan dinleyici ve\veya izleyicinin anlamasını sağlamak adına daha kolay bir anlatım tercih edenleri.

Oyuncuları, müziği, setleri, görüntü yönetmenliği ve sıradışı senaryosu ile Lost Highway son derece etkileyici ve nefes kesen bir film.

* Casting, Acting : 9
* Script : 9
* Directing, Aura : 10
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 9

9.0