[REC]

Genre : Horror
Director : Jaume Balagueró, Paco Plaza
Year : 2007

Korku filmlerinde first person camera kullanımı pek de yeni bir şey değil. Kendisinden 10 yıl önce çekilen Blair Witch'i bir kenara bırakırsak her iki bilgisayar oyunundan birinin 1st person olması bile bunu sinemaya taşımanın pek de einsteinlık olmadığını kanıtlıyor. Yarattığı gerilim ve temposuyla dikkat çeken film, Darkness'ta da iyi iş çıkaran Balaguero imzası taşıyor.

Kameramanımız ve başroldeki kızımızı bir kenara ayırırsak yan rollerde yer alan isimlerin performansları mockumentary aroması içeren filmde fazlasıyla sırıtıyor. Emin olun kimse etrafında bunlar yaşanırken espriler yapıp kameraya gülümsemez. Kimse etrafında bunlar olurken ''Ya çekmesene kardeşim!''lerle uğraşmaz. Bunun sorumlusu elbette oyuncular değil ama düşük bütçeyle yola çıkan yönetmen ikilisinin yarattıkları atmosfere dayanarak bu hatalarını biraz görmezden gelmemiz gerek gibi geliyor. (5G)

Yerel TV muhabiri ve kameramanın hazırladıkları gece programı nedeniyle itfaiyecilerle yaptıkları röpörtajlar sırasında çalan sirenlerle başlayan aksiyon tam 70 dakika sürüyor. Kendi genre'sında bile kısa sayılabilecek bir uzunluğa sahip film, hiç şüphesiz 2007'in en dikkat çekici filmiydi.
 

* Casting, Acting : 5.5
* Script : 7.5
* Directing, Aura : 7.5
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 7.5


                             7.2