[REC] 2

Genre : Horror
Director : Jaume Balagueró, Paco Plaza
Year : 2009

Nereden başlasam bilemiyorum. Zombiler ve POV o kadar uyumlu ve güçlü bir ikili ki bu kadar yoğun ''batırma'' çabalarına rağmen yine iyi denebilecek bir sequel ortaya çıkmış. Balaguero ve Plaza ikilisi tıpkı ilk filmde olduğu gibi filmin büyük çoğunluğunu olayların patlak verdiği binada gerçekleştirmiş. Birkaç sene önce Saw filmlerinde de karşımıza çıkan ''Aynı zamanda başka yerde...'' bu genre için hiç de yeni değil. Aslında filmin ortalarında yaşanan bu değişim her açıdan sorun teşkil ediyordu. Çocukların filmi rezil etmesiyle beraber zaten papazla beraber kötü sinyaller veren film iyice zıvanadan çıktı.

2 sene önce üstünde durulmayan ''nedenler'' bir hayli saçma bir yere bağlanmış. Din ya da din için yapılan bazı denemeleri, hatta adak ve kurban olayını bile kabul edebilirim ama bu kötü ruh da nereden çıktı? Neden 28 Days Later gibi bir şey yapmak varken diğer filmlerdeki alakasız şeyleri alıp aynı çatı altında topluyorsunuz?

Film süresince izleyiciyi bezdiren berbat ses miksajı demonic konuşmaların da bazılarını kaçırmanıza neden oluyor. Zaten filmde peder hariç kimsenin sesini alamıyorsunuz. İlk filmdeki bol diyalogla süslü anlatım bu filmde yerini tamamen bilgilendirme ve aksiyona bırakmış. Seride değişmeyen tek şey tempo ve gerilim. Bu konuda yine hakkını teslim etmek gerekli. 1st person kamerası ve güzel montajı sayesinde film kendini yine bir şekilde izlettiriyor.

Yolun sonuna kadar topallayarak gelen senaryo filmin sonlarındaki affedilemez ''görünmezlik'' hatası ile  yere yığılıyor. Bu kadar insan emek veriyor, izlemek için zaman harcıyor, para ödüyor, paza kazanıyor... Böyle bir aptallık nasıl açıklanabilir merak ediyorum.

* Casting, Acting : 5.5
* Script : 1.5
* Directing, Aura : 6
* Ease of Viewing : 8
* Naked Eye : 6.5
 

                             5.5